Art@Hagfors

 

 

Summering av Art@Hagfors 2016

Utdrag från Facebooksidan Art at Hagfors mm.

2016-08-13

För ett år sedan besökte jag Örebros Open Art och blev lite kär och galen i den utställningen, så jag tänkte att "Det här ska vi ha i Hagfors också!".

Vår version blev dock anpassad efter vår stad och förmåga, med en nollbudget och med enbart lokala konstnärer. Efter annonsering i lokalpress och en process där många aspekter, tillstånd och synpunkter skulle beaktas hade vi så ett startfält med 15 tappra konstnärer klart för premiärupplagan av Art@Hagfors på temat "Återbruk" - allt som en del av Hagforsyran. 

Nu är så årets Art@Hagfors avslutad, men vi har redan börjat klura på Art@Hagfors 2017, för det här var roligt! Vi har fått visa att vi klarar större utmaningar än att bara hänga tavlor snyggt på vita väggar.

Och konstälskande besökare har gett oss så mycket beröm och visat glädje över vårt hittepå. För både ni och vi vet ju att konst inte bara är dekorativt inredningsgrejs; konst ska även beröra, ge puls och nya tankar. Konst ska ifrågasätta, ge känslor och skapa samtalsämnen. Och sånt vill vi ha i Hagförs!


Så vi ses igen nästa år!


Christina Haffling Strandberg
Konstnär och projektledare Art@Hagfors

 

Länk till informationsmaterial: Art@Hagfors 2016

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden